Az oldal minőségi üzemeltetését a Net-Tech Kft. biztosítja:
Balaton-felvidéki oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz borok
"Pajtás, igyunk, ma a világ setét kohóju hámor,
De édes kert a szerelem, s szelíd lugas a mámor,
Legyen ma társunk Bacchus úr, sa rózsafürtü Ámor!"
Tóth Árpád
Olaszrizling OEM félédes fehérbor
Diszkrét elegancia, üdítő frissesség, a gyümölcs illata árad a borból, amelyet aperitifként, hal -és szárnyasételek megkoronázásaként, de egyszerű borozgatáshoz is ajánlunk, 12 C fokra hűtve. Maradék cukorral, félédes kellemes bort készítettünk.
Tüzes, élénk savú, fajtajelleges, karakteres bor. A Chardonnay méltán a világ egyik vezető fehérbora, ehhez járulnak még a Lesencék ajándékai, az elegáns savak, különleges, enyhén fűszeres illatok, ízek.
Fehér húsokhoz, csirke- és borjúpaprikáshoz, friss salátákhoz, előételekhez is ajánljuk, 14 C fokra hűtve.
Évjáratok: 2013, 2015 Eredmények:
2007
II. Corvinus borverseny: Legjobb Fehérbor
2008
III. Evangélikus borfesztivál: aranyérmes
XXXI. Országos Borverseny: ezüstérmes 2009
IV. Evangélikus borfesztivál: nagyarany
2009
Lesencék borverseny: nagyarany
AWC-Vienna 2010 : ezüstérem
Pannon Császári és Királyi Borlovagrend 2011-s zászlós bora
2011
Országos Chardonnay Borverseny: ezüst
Nemzeti Borkiválóság Fehérbor 2014 ****
Cserszegi Fűszeres OEM száraz fehérbor
Illatfelhő árad a borból, amely folytatódik páratlan zamatában is. Az illatos boroknál szokatlan komplexitás, szép test és savgerinc jellemzi.
Aperitifként és desszertekhez ajánljuk, 12 -14 C fokra hűtve.
Évjáratok: 2016 Eredmények:
2009
IV. Evangélikus borfesztivál: aranyérmes
Lesencék borverseny: aranyérmes
AWC-Vienna 2010 : ezüstérem
2010
VII. Országos Újborfesztivál Legjobb Újbor
Szürkebarát (Pinot Gris) OEM száraz fehérbor
Korán megmutatkozik a szőlő, az évjárat és a Lesencék együttműködésének eredménye ebben a borban: testes, harmonikus, tölgyfahordóban érlelt illat- és ízjegyeivel nagy élvezetet nyújt a klasszikus borok kedvelőinek.
Levesek, fűszeres húsok, desszertek betetőzéseként ajánljuk, 15 C fokra hűtve.
Évjáratok: 2008 (félédes), 2015 Eredmények:
2006
II. Corvinus borverseny: aranyérmes
2008
III. Evangélikus borfesztivál: aranyérmes
2009
III. Újborfesztivál: ezüstérmes
Lesencék 2010 borverseny: aranyérmes
2011
Sümegi Kir. és Császári Borlovagrend Zászlósbora
Kékfrankos, Cabernet Franc, -Sauvignon és Syrah Rozé házasítás OEM száraz rozé
Hagymehéj színű, élénk, vidám, gyümölcsös, üdítően friss bor, a Kékfrankos könnyedségével és a Franc tüzével, a Sauvignon bársonyosságával és a Syrah fűszerességével.
Évjáratok: 2016
Kékfrankos OEM száraz vörösbor
Friss, üde könnyed Kékfrankos. A bogyós gyümölcsök mellett a fajtára jellemző fűszeresség adja az illatjegyeket. Jól iható, szerethető, egyszerű tétel.
Évjáratok: 2013 Eredmények:
Cabernet Franc OEM száraz vörösbor
Málna, cseresznye, eper illatjegyeit hordozza ez a bársonyos, sötét bíbor színű vörösbor, amely a magas beltartalommal a Lesencék játékos könnyedségét ötvözi. Fűszeres húsételek, pörkölt, vadételek, kemény sajtok élvezete ezzel a borral teljes. 16 - 18 C fokon fogyasszuk.
Évjáratok: 2015 Eredmények: 2009
IV. Evangélikus borfesztivál: aranyérmes
Lesencék borverseny: aranyérmes
2011
Nemzeti Borkiválóság Vörösbor 2013 ***
Cabernet Sauvignon OEM száraz vörösbor
Közepesen erős fekete-bogyós primer ízek uralják. Hosszan eltartható, magas antioxidáns tartalmú bor.
A testes, magas csersavtartalmú bor kiválóan fogyasztható sűlt marhahúsokhoz, vadpörkölthöz, máj- és húspástétomokhoz, kemény és kék penészes sajtokhoz.
Évjáratok: 2015 Eredmények:
Syrah vagy Siraz OEM száraz vörösbor
Nagy testű, jellegzetesen fűszeres, dús, finom cserzőanyagú, sötét kékespiros árnyalatú kiváló bor, ínyenceknek való, bors, szeder, ribizke és csokoládé ízjegyekkel. Keleti eredetű, nálunk az utóbbi húsz évben terjed.
Magyaros, fűszerezett húsételek, pörkölt és paprikás utolérhetetlen párja. 18 C fokon kóstolgassuk és élvezzük 16 - 18 C fokon fogyasszuk.
Évjáratok:2015 Eredmények: 2011
Nemzeti Borkiválóság Vörösbor 2013 ***
Fehérboraink kitöltését 10-12 fokra, a vörösborét 14-16 fokra hűtve javasoljuk, a pohárban levegővel érintkezve, egy-két fokot melegedve teljesednek ki igazi illat- és ízvilágukban.